7.5.2018

Sutinaa seinillä

Aikaa on kulunut alle vuosi siitä, kun tontilla alettiin kaatamaan puita. Sitä ennen yli puolen vuoden suunnitteluhommat ja paperisota ja nyt sitä ollaan tässä! Talo pystyssä ja upeampi, mitä osasin koskaan ajatella. Pintojen valinnat, väliseinien paikat ja maalien sävyt ovat olleet yllättävän haastavia, mutta olemme jokaikiseen tehtyyn päätökseen tyytyväisiä. Onneksi!

Mikaelin maailma.
Tämän ja viimeviikon aikana seinät ovat saaneet pintaansa lopullisen maalin. Halusin poikien huoneisiin jotakin spesiaalia, mutta päätös siitä, mitä se olisi ei ollut helppo. Mikael sanoi alusta saakka, että hänen huoneeseen tulee kultainen seinä. Tulin puolimatkaan vastaan ja sinne maalattiin kultaisella maailmankartta. Se on meidän mielestä aivan mielettömän upea! Pohjamaaliksi valikoitui Tikkurilan Graniitti ja päälle Tikkurilan Taika kulta-hopea. Tämä taikamaali on eri valoissa eri värinen. Luonninvalo saa sen hontamaan hopeaa ja vähän pimeämpi valaistus taas saa sen loistamaan kultaisena. Apuna kartan maalauksessa käytimme piirtoheitintä, jolla saimme mahdollisimman tarkkaa jälkeä. Ääriviivoja emme vahvistaneet erikseen, sillä visiossani tämä maailmankartta oli ääriviivaton ja taiteellisella vivahteella höystetty teos, eikä tulosteen näköinen printtikuva.
Juuson pilvet ennen ylimaalausta
Paljon parempi, vai mitä!

Juuson huoneeseen pohjamaaliksi valikoitui Tikkurilan Pisara ja sen päälle maalattiin pilviä. Pilviin käytimme valkoista pohjamaalia ja sen päälle sienellä pyöritellen Taika maalia. Muutaman päivän pilviä katseltuani päädyimme kuitenkin ne hiomaan ja maalaamaan umpeen. Jokin niissä häiritsi. Ehkä sijoittelu tai koko suhteessa seinään. No, yhtä kaikki ne saivat lähtöpassit ja tilalle tuli kymmenen minuutin visioinnin tuloksena geometrinen kolmen värin kombo, johon olemme niin tyytyväisiä! Siskoni sanoja lainaten: "pienen vauvan söpöstä huoneesta tuli taaperon tyylikäs valtakunta". Ja totta, eihän meillä mitään vauvaa enää ole, vaan taapero!

Meidän oma makuuhune sai seiniinsä ensin Tikkurilan maitokahvi maalin. Aivan kamalan lopputuloksen jälkeen hyvin äkkiä tämäkin seinä peittyi graniitin peittoon. Taas jälleen Janinan kanssa whatsapin välityksllä puolen tunnin visioinnin saattelemana meidän makuuhuoneen seinää koristaa upea sulkapari. Se on mieletön! Janina on niin uskomattoman taitava maalari ja sai ansaitsemansa mediahuomion myös aamulehden Koti-liitteen kannessa ja aukeaman verran itse lehdessä. Häntä voin oikein mielelläni suositella maalariksi, jos seinät kaipaavat maalia pintaan ja yksilöllistä taidetta!

Aulan seiniin valitsimme Tikkurilan Harson ja vain kodinhoitohuoneen seinät ovat valkoiset. Olemme niin tyytyvöisiä näihin kaikkiin seiniin!


Lämmintä viikkoa!
<3: Kristiina

2 kommenttia:

  1. Ja sitten seuraavakasi mun makkarin seinien suunnittelu - On toi Janina mahtava maalari / taiteilija. Kyllä on kaunista ja tyylikästä jälkeä. -Haki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ni Janina on kyllä huippu! Soita sille ja pyydä maalaileen ;)

      Poista