14.3.2017

Ongelmana auto!

Olen jo valehtelematta kahden vuoden ajan etsinyt uutta autoa itselleni. Vanha autoni on mitä loistavin Toyota Corolla vuodelta 2002, mutta se käy vähän ahtaaksi. Siinä on kolme ovea ja se tuotti haasteita jo M:n vauva-aikana kun turvakaukalo mahtui juuri ja juuri ovesta takapenkille. En edes halua ajatella mitä se olisi nyt kun on istuin ja kaukalo, joita välillä vaihdellaan autosta toiseen ja ne pitää asetella ovenraosta juuri oikeassa kulmassa!
En vaihtaisi autoa mistään hinnasta, jos se vain olisi meille käytännöllisempi viisiovinen. Se on palvellut minua siitä saakka, kun sain ajokortin, eikä siinä ole koskaan ollut suurempia vikoja. Sen saa parkkeerattua pieninpäänkin koloon keskustan ahtailla parkkipaikoilla ja sen tilat (ovien lukumäärää ottamatta huomioon) ovat huikeat!
Muistan yhdenkin reissun kun olimme siskoni ja lasten kanssa Ideaparkissa, niin kotiin lähdettäessä saimme pakattua autoon turvallisesti kaksi lasta, itsemme, kahden perheen viikonlopun ruokaostokset, shoppailut ja yhdet vaunut! Voisi tuosta määrästä päätellen kuvitella, että olimme liikkeellä farmariautolla.
Onhan sillä pienellä punaisella Corollalla tunnearvoakin! On se niin monet reissut nähnyt ja jos sen sisällä käytyjä keskusteluja ystävien kanssa saisi kuunneltua jostakin, niin ne olisivat varmasti huikeita :D!

Otin itseäni niskasta kiinni tammikuussa ja päätin vihdoin löytää auton ennen kun vauva syntyy. Voin kertoa, että autokaupoilla pyöriminen, koeajaminen ja ennakkoluulot naisesta autokaupoilla alkoi tympinään välillä oikein kunnolla! Yhtenäkin keskiviikkona niin kunnolla, että kolmen koeajamani auton jälkeen luovutin ja vaihdoin autokaupan kenkäkauppaan, joka oli huomattavasti helpompaa!
Tässä yksi esimerkki autokaupassa käynnistä:
Menin nimeltä mainitsemattomaan autokauppaan ja kerroin minua palvelemaan tulleelle myyjälle tarpeeni. Hän esitteli kolme vaihtoehtoa, joista kahteen ei mahtunut vaunut peräkonttiin ja yhdessä oli niin paljon kilomemetrejä ajettu, etten edes harkinnut. Ensimmäisestä autosta näin heti, ettei vaunut mahdu, mutta myyjän mielestä kannatti vielä kokeilla. Lähdin parkkipaikalta hakemaan autostani vaunuja vain todetakseni, ettei ne sinne mahtunut. Tämän jälkeen myyjä ehdotti, että penkit kaadetaan, jollon vaunut mahtuu. Kysyin myyjältä ehdostusta sille, että mihin minä lapset sitten laitan, jos penkit on kaadettu?. Tähän myyjällä oli tottakai vastaus: "Jostain pitää tinkiä!".
Kiersin mielummin I:n kanssa autokauppoja, jotta hän sain hoitaa kyselyt auton ominaisuuksista ja huolloista. Aina se ei kuitenkaan ollut mahdollista mennä yhdessä.

Viime viikolla sain puhelun yhdeltä autokauppiaalta, joka kertoi saaneensa myyntiin mahdollisesti meille sopivan auton. Kävimme sen koeajamassa ja kokeilimme, että vaunut varmasti mahtuvat kyytiin (Kiitos BabyStyle Lielahden ihanan henkilökunnan kun lainasivat meille vaunuja, jotta saimme sopivuuden kokeilla!).
Kaikki muutkin kriteerit autossa täyttyivät ja nyt ei muuta kuin tervetuloa Honda Insight 1.3 hybrid  ja heihei Toyota!
En enempää tämän auton teknisiin tietoihin takerru, mutta tärkeitä oli, että siinä on isofixit lasten istuimille, sillä on ajettu vain 57tkm ja se on vuoden 2012 malli. Ja onhan se kivan värinenkin :D!

<3: Kristiina





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti