9.4.2017

Äitiysloma

Perjantaina oli ensimmäinen virallinen äitiyslomapäivä! Töistä lähteminen oli outoa ja jotenkin tuntui niin lopulliselta palauttaa avaimet ja jättää taakse se oma pukukaappi ja työkaverit. Tammikuussa alkanut uusi työ osana pankkitiimiä on nyt hetkeksi minun osaltani ohi ja saan keskittyä täysillä perheeseen ja vauvan tuloon.
Kaupan alan aukioloaikojen puitteissa aika perheen kanssa on liian usein kortilla. Meidän perheessä esikoiselle on tavallisempaa, että isä nukuttaa ja illat vietetään isän kanssa, koska äiti on iltavuorossa. Nyt on nautinnollista viettää illat yhdessä ja saada olla siinä normaalissa arjessa koko perheen voimin.
Vaikka se tavallinen työssäkäynti on mielestäni mukavaa, tykkään työstäni ja viihdyn osuuskaupalla, niin en voi sanoa, etteikö tämä olisi elämän parasta aikaa! Onneksi vointi antoi mahdollisuuden olla töissä äitiysloman viralliseen alkamispäivään asti. Vaikka jouduin jonkin aikaa olemaan töistä pois, niin pääsinpähän viimeisiksi päiviksi kuitenkin. Se oli minulle jotenkin itseni voittamista ja saavutus. Uskon että tämän kaiken mahdollisti myös se, että työni on niin vaihtelevaa. Iso tekijä työssä loppuun saakka jaksamiseen oli myös se, kun sain viimeisten viikkojen aikana mahdollisuuden tehdä töitä etänä.

Vauvalle ei ole juuri mitään vielä valmiina. Vaatteita olen pienemmästä päästä kaivellut esiin ja joitakin uusia juttuja olemme pienelle ostaneet. Yksi liikuttavimmista hankinnoista pienelle on helistin, jonka M valitsi lelukaupasta, kun hän sai valita itselleen jonkin lelun. Hän on varmasti niin <3 isoveli!
Tämän isoveli valitsi <3

Ensi viikolla haemme Kehdon, jonka I:n isä teki silloin kun M syntyi. Se on äärimmäisen kaunis ja siinä on paljon tunnearvoa! Vaari on niin taitava! Kehdon koristeeksi on turkoosit verhot ja helmat, jotka minun mummi, eli V:n ja M:n isomummi on tehnyt siskolleni vuonna 1988. Se olikin yksi toiveista, kun vaari kyseli kehdon rakennusvaiheessa sen kriteereitä, että verhot sopisivat siihen. Kehtoon menee myös juuri ja juuri vauvan ensisänky, eli äitiyspakkauksen laatikko. Kaikin puolin hyvin suunniteltu ja toteutettu kehto pienelle.



Äitiyspakkausta me emme ottaneet tälle uudelle vauvalle, M:lle otettiin ja oli ihana silloin hypistellä niitä äippäpaketin vaatteita ja muita, mutta nyt koin sen hieman tarpeettomaksi.

Tätä aikaa olen odottanut niin innolla! Kesä tulee ja saadaan touhuta kaikkea ihanaa ulkona, tehdä kesäreissuja, nähdä ystäviä ja bondailla tontilla ilman sitä ainaista kommenttia, että mä oon töissä. Tämän oman lomani alkamisen lisäksi iloitsen myös siitä, että äitini ja siskoni jäävät myös pois töistä keväällä! Meillä on siskon ja äidin kanssa todella läheiset välit ja aivan varmasti tulee vietettyä paljon aikaa yhdessä.

Ihanaa kevättä!
<3: Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti