13.4.2017

Tekee hyvää tehdä hyvää!


Tässä nämä nyt ovat <3
Mietin jo vuosi sitten, että haluaisin lahjoittaa osan hiuksistani johonkin, missä niistä on hyötyä. Tuntui niin kurjalta leikata pitkä tukka pois ilman syytä ja lakaista roskiin. Hiukset ovat aina olleet minulle tärkeät ja pitkästä tukasta tulee niin naisellinen olo. Minusta on myös jotenkin terapeuttista ja rentouttavaa tehdä hienoja kampauksia. Nyt kuitenkin päätin olla rohkea hyvän asian puolesta!
Googleteltuani ja eräästä blogista väylän bonganneena päätin ryhtyä toteuttamaan suunnitelmaa. Sivusto, joka ottaa tukkaa tietyin kriteerein vastaan on http://www.littleprincesses.org.uk/. Lahjoitetuista hiuksista tehdään peruukkeja syöpää sairastaville lapsille, tai lapsille, joilla ei syystä tai toisesta kasva oma tukka. Sivuilta löytyy hyvät ohjeet hiusten lähettämiseen ja siihen, millainen hius voidan käyttää peruukin tekoon ja millaista ei. Hius kannattaa letittää ennen kun sen leikkaa.


Olimme sopineet siskoni kanssa, että hän toimii letin leikkaajana. Tein kaksi lettiä sivuille ja J:n hommaksi jäi tehdä taakse letti. Takana ollut letti oli kaikkein paksuin. mittasin tarkkaan sivuilla olevat letit, että ne ovat juuri sen 24cm, eli noin 30cm pituutta tukasta. Toistin muutaman kerran siskolle, että tarkistaa letin pituuden varmasti olevan sen 24cm. Hän mittasi 34cm. Hän päätyi lisäämään uuden ponnarin lettiin alemmas 24cm:n kohdalle ja leikkaavan sitten sen mukaan. Kun kaikki letit olivat mitattu oikein, niin alettiin leikkaamaan. Ensimmäinen leikattiin ja ai että se oli omituista!! Seuraavan, eli takimmaisen letin kohdalla siskoni suusta pääsi se kuuluisa "ei helvetti". Ja eiköhän tukkaa lähtenyt takaa sitten sen 34cm:n mukaan. Aivan liian lyhyt tukka takaa ja ei toivoakaan enää ponnarista.
Oli hieman vaikea sulattaa ajatusta niiiiiin lyhyestä tukasta. Luojan kiitos minulla on supertukka, joka kasvaa hurjaa kyytiä takaisin ja kohta saan jo ponnarin. Ja sainpaan oikein kunnon letit lahjoitukseen pikkuisille <3.

Hilpaisin sitten kampaajalle ja siellä tukasta saatiin oikein kiva! M oli heti aivan haltioissaan ja I sanoi minun näyttävän nyt aikuiselta 😅. Eiköhän tähän totu pikkuhiljaa! Vai mitä?


Before
After



















Aurinkoista Pääsiäistä!
<3 Kristiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti