29.7.2017

Asuntomessujen antia

Yhden messutalon terassinäkymä. Kelpaisi!

Teimme kesälomareissun tänä vuonna Mikkeliin. Yhdistimme kätevästi lapsille antoisan lomareissun ja meille aikuisille antoisan asuntomessureissun. Olimme kaksi yötä, Su-Ti Visulahden leirintäalueella oikein kunnolla karavaanareina asuntoautolla!

Sunnuntain vietimme Visulahden Dinosauriassa huvitellen, sillä sille päivälle sattui hellepäivä. Maanantaina suuntasimme asuntomessuille koko poppoo.
Onneksi messualue oli aivan keskustan tuntumassa, niin ei tarvinnut pitkiä matkoja taxissa istuskella.

Ja nyt itse aiheeseen.
Vuoden 2017 asuntomessut järjestetään Mikkelissä uskomattoman kauniilla paikalla aivan keskustan tuntumassa. Osa taloista ovat jylhillä rinnetonteilla ja niiden ikkunoista aukeaa henkeäsalpaavan kauniit näkymät Saimaalle. En siis yhtään ihmettele, miksi taloissa ei paljoa peittävää seinäpintaa ollut, vaan pelkkää ikkunaa.

Lähdimme messuille hakemaan inspiraatiota, ideoita ja  uusimpia innovaatioita tekniikassa.
Niitä myös saimme. Muutama aivan erityisen tärkeä asia meidän oman projektin kannalta sai varmistuksen toimivuudestaan. 
Mitä me saimme irti messuista omaa taloa ajatellen? Tässä pieni listaus löydöistämme:

Siirtonurmi
Tätä helppoa ja vaivatonta pihanlaittomenetelmää en ollut edes harkinnut. Ajattelin, että tasoitamme pihan heti keväällä ja viljelemme nurmen itse, mutta siirtonurmen kauneus ja helppous alkoivat viehättää. Siirtonurmen asennus vaatii hyvät pohjatyöt ja kastelun aluksi(niinkuin kylvettykin), mutta siirtonurmi kestää pientä kulutusta jo heti asennuksen jälkeen. Siksi tämä olisi meille ihanne, sillä pojat pääsisivät heti temmeltämään pihassa.
Siirtonurmen hyötynä on myös sen rikkaruohottomuus. Nurmi on kauniin vihreä ja tasainen, eikä siellä kasva ylimääräisiä heiniä.
Siirtonurmen hinta on noin 3-6€/m2 ja se on helppo asentaa itse!
Tämä siis (toivottavasti) meille!

Liesituuletin
Meillä on jo keittiösuunnittelu hyvällä mallilla ja olimme valinneet liesituulettimeksi kattoon integroidun tuulettimen, joka ei paljoa katosta laskeutuisi. Hyvä ja toimiva ratkaisu sekin. Messuilla kuitenkin huomasimme vielä kätevämmän ratkaisun. Nimittäin liesituuletin oli integroitu liesien viereen. Vau! Tässä liesituulettimessa on sisällä aktiivihiilisuodatin, joka imee ruoantuoksut, höyryt ja hajut. 

Drop-allas
Suomalaista Desingiä oleva Drop kylpytynnyri on ulkomuodoltaan äärimmäisen kaunis! Se on nimensä mukaisesti upotettu terassiin(meillä näin) ja se siitä tekeekin mielestäni erityisen kauniin. Altaaseen on mahdollista ottaa lisävarusteena vaikka mitä. Meille tulee "ylimääräisenä" ainakin poreet. Allas on mahdollista ottaa kamiinalämmitteiseksi tai sähköllä. Meille kun tulee maalämpö, niin se liitetään siihen. Kerron tästä lisää vielä sitten kun se on ajankohtainen meillä!

Suihkutilan väri
Olimme aluksi ajatellut vaaleaa suihkutilaa ja tummaa saunaa. Messuilla kun konkreettisesti näki muitakin vaihtoehtoja, niin aloimme kallistumaan tumman harmaaseen isoon laattaan suihkutilassa. Se on näyttävä ja tunnelmallinen. Oikealla valaistuksella se on bueno!


Saimmehan toki paljon muitakin ideoita ja ihastelun määrä oli huipussaan! Oli messukodit nimittäin niin kauniita.
Valokuvien osalta ei mennyt niinkuin olin suunnitellut. Nimittäin minulla on tasan yksi kuva, jonka voin tänne laittaa teille! Oman haasteen toi kuvaamiseen väenpaljous taloissa. Kaikissa ottamissani kuvissa on niin monta ihmistä samassa kuvassa, että kuvattu kohde jää varjoon. Esimerkiksi kun otin kuvan Drop-altaasta, niin I kysyi "niin kuvasitko tuota allasta vai esittelijää?". Toinen pieni asiaan vaikuttava tekijä oli se, että V oli Manducassa, M käsivarressa ja I:n kanssa yritin jakaa ajatuksia taloamme koskevista asioista, niin valokuvaus unohtui usein.
Mutta toivottavasti saitte postauksesta hyvin kiinni ja näette nämä visiomme sitten meillä valmiina ;)!

<3 Kristiina













1 kommentti:

  1. Moi. Mainitsit tässä että laitatte drop-altaan maalämpöön? Voisitko kertoa tästä enemmän? Onko toiminut? Oliko kallis kokonaisuus? :)

    VastaaPoista