22.10.2017

Missä mennään, koska muutetaan?





Raksaurakka on kuin onkin hidasta puuhaa! Siitä on nyt vuosi kun ostettiin tontti ja päätettiin alkaa rakentamaan. Kaikki se paperishow, luvat ja muut ovat yllättävän aikaa vievää.
Tällä hetkellä meidän tontilla on tapahtunut seuraavaa;
On kaadettu puut kesällä ja koivuista tuli iso määrä juhannusvihtoja.
Puunkaadon jälkeen kaivettiin kannot ja ylimääräiset risukot pois. Oikeastaan koko tontti karsittiin ja kaivettiin maata vaihtoon. Vain kaksi luumupuuta jätettiin, sillä haluan niiden siirtyvän myös valmiille pihalle.

Tämä oli tilanne kesällä

Pari viikkoa sitten aloitettiin maatyöt. Maata kaivettiin, vaihdettiin ja tehtiin salaojat. Vedettiin viemärit ja liittymät paikoilleen ja tasattiin tontti talon alan kohdalta. Tänään tontille porataan maalämpöreikä, joka tulee olemaan 200m maasta läpi!
Ensi viikolla aloitetaan valamaan perustuksia ja seuraavan viikon maanantaina pitäisi pystyttää hirret. Sitten meillä onkin talo pystyssä ja alkaa sisätyöt. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että näen Ilkkaa noin kerran viikossa ja vietän lasten kanssa kolmisteen seuraavat 6kk. Tähän ajatukseen ainakin totuttelen, niin ei tule puskista tämä erossa oleminen.

Tämä nyt

Tällävälin, kun tontilla on kaiveltu ja kuopsuteltu, olemme Ilkan kanssa kierrelleet messuja ja eri suunnittelijoita. Esimerkiski keittiösuunnittelijalla olemme käyneet ja se osa talosta alkaakin olemaan ensimmäinen, joka on toteutusta vaille valmis.
Kävimme Habitaresta hakemassa sisustusinspiraatiota ja sieltä tarttui mukaan keittiön kaikki kodinkoneet. Palaan niihin syvemmin sitten keittiöpostauksessa.

Tämänhetkisen aikataulun mukaan, meidän pitäisi päästä ensi kesänä muuttamaan uuteen. Luultavasti vielä tämän vuoden lopussa on muutto väliaikaiseen asuntoon ja siellä olemme siihen asti, kunnes uusi on muuttovalmis.
Jänniä aikoja siis!

<3 Kristiina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti