15.1.2018

Ikkunat ja terassin ovi

Talon suunnitteluvaiheessa yksi varmimmista toiveistamme talomallin suhteen olisi se, että siinä tulisi olla isot ikkunat joista luonnonvalo tulvisi sisälle. Kävelytielle olevalla julkisivulla ei ole isoa ikkunapintaa ollenkaan, mutta järven suuntaan oleva seinä on oikeastaan pelkkää lasia. Vasemmalla seinällä, terassin puolella on myös koko seinän kokoinen lasiovi ja tämä oli juurukin se mistä unelmoitiin!

Ikkunat asennettiin taloon jo marraskuun lopulla. Niiden asennuksen jälkeen talo muuttui tietysti paljon. Tunnelma talossa oli heti kodikkaampi ja lämpöä saatiin nostettua lattiavalua varten.  Kaikkialle muualle asennettiin jo ovet ja ikkunat, paitsi terassin liukuovea saatiin odottaa tammikuulle asti. Tilkitsimme styrokseilla ja muoveilla terassin oviaukon peittoon, jotta talossa pysyisi lämpö. Lattiavalun kuivumisen kannalta oli tärkeää, että lämpötila pysyi plussan puolella koko ajan.

Viimeviikolla vihdoin terassin liukuovi oli ilmestynyt raksan pihaan ja siitä seuraavana päivänä oli sen asennus. yli 400kg painava lasiovi ei ihan hartiavoimin mennytkään paikoilleen, vaan tarvittiin Patajoen nosturia apuun. Ovi nostettiin talon yli oikealle puolelle taloa ja timpurit asensivat sen.
Nyt alakerran olohuone-ruokailutila on niin valoisa ja avara!



Ihanaa viikkoa!
<3: Kristiina






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti