14.1.2018

Takan valinta





Aivan ensimmäisen pohjapiirroksen mukaan meidän takka olisi sijoittunut keskelle asuntoa. En osaa sanoa mitä ajattelimme, kun sen siihen ensin piirsimme, mutta kaduttanut se olisi toteutuessaan.
Takka sijoittuu nyt isojen ikkunoiden väliin, jossa se on käytännöllisessä ja turvallisessa paikassa.

Halusimme takan olevan hyvin varaava, visuaalisesti meidän kotiin sopiva(tietenkin) ja siinä tuli olla haudutusuuni. Mikkelin asuntomessuilla ja Helsingin Habitaressa kiersimme eri takkavalmistajia, mutta mieleistä ei meinannut löytyä. Paitsi yksi ja sehän riittää.

Nykyisessä kodissamme on Linnatulen Anna läpiluukku takkamalli. Olemme tykänneet siitä aivan mielettömästi! Se on meidän mielestä kotimme kaunein elementti. Se on sijoitettu niin, että se jakaa olohuoneen ja ruokailutilan. Sen paikalla alkuperäisten piirrustusten mukaan pitäisi olla seinä, mutta ostimme asunnon rakennusvaiheessa, jolloin saimme vaikuttaa pohjaratkaisuun. Takan luukut ovat auki sekä olohuoneeseen, että ruokailutilaan. Tämän meidän nykyisen takan sijainnin perusteella luultavasti päädyimme ensin uuteenkin laittamaan takan keskelle tilanjakajaksi.

Linnatuleen päädyimme nytkin. Otimme saman takan kuin tässä nykyisessäkin on, mutta pienemmän, yhdellä luukulla ja haudutusuunilla. Takkamallin nimi on Juhana haudutusuunilla.

Takka muurattiin vähän ennen joulua. Takka on vielä paljas ilman laattoja, mutta se tullaan tekemään valmiiksi tammikuun aikana.

Takan paikka on täydellinen nyt. Asennus tuohon paikkaan oli juuri ja juuri sopiva. Takan hormi nousee korkean tilan läpi, meidän makuuhuoneen seinän vierestä. Piipun paikka tuli millilleen katon harjan vasemmalle puolelle. Eli millilleen oli sopiva takka. Onneksi.
Kohta voimmekin alkaa jo pikkuhiljaa takassa polttelemaan puita, ihanaa!


Ihanaa Sunnuntaita!
<3: Kristiina

2 kommenttia:

  1. Itse rakennamme juuri myös takkaa, valkoista lasisella takkaluukulla. Sijanti selkeni aika nopeasti kun rakennuttaja antoi vinkit jo suunnitteluvaiheessa. Itsekin oltaisiin se eka sijoitettu hassusti keskelle. https://www.tapanipuosi.fi/tuotteet/lasiluukut

    VastaaPoista
  2. On kyllä kivan näköinen! Me tahtoisimme varaavan takan, valkoisen myös. Aiemmin mietimme harmaata, mutta totesimme että valkoinen tosiaan sopii kaiken kanssa. Paikka sille olisi valmiina myöskin.
    http://www.uniikkiuunit.fi/

    VastaaPoista